Система Orphus
RTF Print OpenData
Документ Маалым дарек Шилтеме документтер
Редакция:      кыргызча  |  на русском

Описание: Описание: C:\Users\user\AppData\Local\Temp\CdbDocEditor\aa9f2318-d558-4f47-88ef-478c9b1d164f\document.files\image001.jpg

КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН ӨКМӨТҮ

ТОКТОМ

2014-жылдын 15-июлу № 393

2014-жылдын 15-июлу № 393 Кыргыз Республикасынын Өкмөтүнүн 2013-жылдын 9-апрелиндеги № 184 "Ун-акшак өнөр жайы азыктарынын коопсуздугу жөнүндө" Техникалык регламентти бекитүү тууралуу" токтомуна өзгөртүүлөрдү жана толуктоолорду киргизүү жөнүндө

(КР Ѳкмѳтγнγн 2015-жылдын 20-январы № 15 токтомдун редакциясына ылайык)

 

Кыргыз Республикасынын Өкмөтүнүн ченемдик укуктук актыларын "Тамак-аш азыктарын маркалоо жөнүндө" Техникалык регламент", "Тамак-аш азыктарын өндүрүү гигиенасы" техникалык регламенти" жөнүндө Кыргыз Республикасынын мыйзамдарына ылайык келтирүү максатында, "Кыргыз Республикасынын Өкмөтү жөнүндө" Кыргыз Республикасынын конституциялык Мыйзамынын 10 жана 17-беренелерине ылайык Кыргыз Республикасынын Өкмөтү

ТОКТОМ КЫЛАТ:

1. Кыргыз Республикасынын Өкмөтүнүн 2013-жылдын 9-апрелиндеги № 184 "Ун-акшак өнөр жайы азыктарынын коопсуздугу жөнүндө" Техникалык регламентти бекитүү тууралуу" токтомуна төмөнкүдөй өзгөртүүлөр жана толуктоолор киргизилсин:

жогоруда көрсөтүлгөн токтом менен бекитилген "Ун-акшак өнөр жайы азыктарынын коопсуздугу жөнүндө" Техникалык регламентте:

2-пункттун 1-пунктчасындагы "анын ичинде макарон азыктарына," деген сөздөр "сулу" деген сөзгө алмаштырылсын;

- төмөнкүдөй мазмундагы 34-1-пункт менен толукталсын:

"34-1 . Даярдоочу ун-акшак өнөр жайынын азыктарын чыгарууда "Тамак-аш азыктарын өндүрүү гигиенасы" техникалык регламенти" жөнүндө Кыргыз Республикасынын Мыйзамынын жана ушул Техникалык регламенттин талаптарын сактоого тийиш.";

- төмөнкүдөй мазмундагы 45-1-пункт менен толукталсын:

"45-1. Даярдоочу ун-акшак өнөр жайынын азыктарын маркалоодо "Тамак-аш азыктарын маркалоо жөнүндө" Техникалык регламент" тууралуу Кыргыз Республикасынын Мыйзамынын жана ушул Техникалык регламенттин талаптарын сактоого тийиш.";

- 58-пункттун 2-пунктчасы төмөнкүдөй редакцияда берилсин:

"2) шайкештикти декларациялоо";

- 73-пункт күчүн жоготту деп эсептелсин;

- Техникалык регламенттин 2-тиркемесинде:

1-таблица ушул токтомдун 1-тиркемесине ылайык редакцияда берилсин;

2-таблицада "макарон азыктары" деген сөздөр "сулу" деген сөзгө алмаштырылсын;

- ушул токтомдун 2-тиркемесине ылайык редакциядагы 5-тиркеме менен толукталсын.

2. Бул токтом расмий жарыяланган күндөн тартып күчүнө кирет.

 Ушул токтом Бажы союзунун тиешелγγ техникалык регламенти Кыргыз Республикасынын аймагында кγчγнѳ киргенге чейин колдонулат.

(КР Ѳкмѳтγнγн 2015-жылдын 20-январы № 15 токтомдун редакциясына ылайык)

 

Премьер-министр

Дж.К. Оторбаев

 

 

Кыргыз Республикасынын
Өкмөтүнүн 2014-жылдын
15-июлундагы № 393 токтомуна
1-тиркеме

 

"1-таблица

Ун жана акшак үчүн коопсуздук көрсөткүчтөрү

 

Продуктулардын тобу

Көрсөткүчтөр

Жол берилүүчү деңгээл, мг/кг, ашык эмес

Эскертүү

Буудай уну, кара буудай уну, тритикал, сулу, жүгөрү, арпа, таруу (акталган), күрүч, гречка, соя, сорго уну

Токсиндүү элементтер:

коргошун

0,5

Чийки зат боюнча

мышьяк

0,2

Чийки зат боюнча

кадмий

0,1

Чийки зат боюнча

сымап

0,03

Чийки зат боюнча

Пестициддер:(*)

гексахлорциклогексан (альфа-, бета-, гамма-изомерлер);

0,5
0,2

Жүгөрү

Дихлордифенилтрихлорэтан жана анын метаболиттери

0,02

Чийки зат боюнча

Гексахлорбензол

0,01

Буудай

Сымап-органикалык пестициддер

Жол берилбейт

Чийки зат боюнча

2,4-Д кычкылы, анын туздары жана эфирлер

Жол берилбейт

Чийки зат боюнча

Зыянкечтер менен булгануусу(**)

20 экз./кг ашык эмес кенеден башка зыянкечтердин болушуна жол берилбейт

 

Өлгөн зыянкеч курт кумурскалар менен булгануусу

15 экз./кг

 

Радионуклиддер:

цезий-137

60 Бк/кг

 

стронций-90(***)

11 Бк/кг

 

Микотоксиндер:

афлотоксин В1

0,005

 

дезоксиниваленол

0,7

Аштык дан - буудай жана андан жасалган азыктар;

1,0

Аштык дан - арпа жана андан жасалган азыктар

Т-2 токсин

0,1

Аштык дан жана андан жасалган азыктар

зеараленон

1,0

Аштык дан жана улпактар (буудай, арпа, жүгөрү)

0,2

Аштык дандан жасалган азыктар (буудай, арпа, жүгөрү)

охратоксин А

0,005

Аштык буудай, арпа, кара буудай, сулу, күрүч

фумонизин

4,0

Жүгөрү (сото)

Эскертүү:

1. (*) - пестициддердин калдык санын жана данды өндүрүүдө колдонулгандарын контролдоо зарыл;

2. (**) - курт кумурскалар - зыянкечтер жана эгиндин кенелери;

3. (***) - дан радиациялык абал жакшы болбогон аймактан алынып келген учурда стронций-90дун канча экендигин даярдоочу (жеткирип берүүчү, импорттоочу) жана (же) мамлекеттик ыйгарым укуктуу көзөмөлдөөчү орган көзөмөлдөйт.

4. Токсиндүү элементтер, пестициддер жана радионуклиддер данга шайкештик декларациясы болгон учурда чийки зат боюнча контролдонот. Ал жок болгон учурда изилдөө бардык көрсөткүчтөр боюнча жүргүзүлөт.".

 

 

Кыргыз Республикасынын
Өкмөтүнүн 2014-жылдын
15-июлундагы № 393 токтомуна
2-тиркеме

 

 

"Ун-акшак өнөр жайы азыктарынын коопсуздугу жөнүндө" Техникалык регламентке
5-тиркеме

 

Ун-акшак чыгаруу өнөр жайы үчүн берилүүчү чийки затта зыяндуу аралашмалардын болушунун жол берилүүчү эң жогорку деңгээлдери

 

Дандын аталышы

Көрсөткүчтүн аталышы

Жол берилүүчү деңгээли % тен жогору эмес

1

Буудай

Кара көсөө

0,05

Сойломо кекирең, түлкү куйруктуу боз кемпир, ланцет сыяктуу сары мыя (жалпылаганда)

0,1

Түлкү машак

0,1

Түктүү мөмөлүү гелиотроп

0,1

Бозомук триходесма

Жол берилбейт

Чычала (кароолонгон, бузулган) дандар

10,0

Фузариоз дандар

1,0

2

Кара буудай, тритикал

Кара көсөө

0,05

Сойломо кекирең, түлкү машак (жалпылаганда)

0,1

Түктүү мөмөлүү гелиотроп

0,1

Бозомук триходесма

Жол берилбейт

Түлкү куйруктуу боз кемпир, ланцет сыяктуу сары мыя (жалпылаганда)

0,1

Фузариоз дандар

1,0

Кызгылтым боелгон дандар

3,0

3

Сулу

Сойломо кекирең, ланцет сыяктуу сары мыя, кара көсөө жана чычала (жалпылаганда)

0,1

Түлкү куйруктуу боз кемпир, Түлкү машак (жалпылаганда)

0,02

Түктүү мөмөлүү гелиотроп жана тозомук триходесма

Жол берилбейт

4

Арпа

Кара көсөө жана чычала

0,1

Сойломо кекирең, түлкү куйруктуу боз кемпир, ланцет сыяктуу сары мыя, лолиум, түлкү машак (жалпылаганда)

0,1

Түктүү мөмөлүү гелиотроп жана Бозомук триходесма

Жол берилбейт

5

Таруу

Лолиум, түлкү куйруктуу боз кемпир, ланцет сыяктуу сары мыя, кара көсөө жана чычала (жалпылаганда)

0,18

Сойломо кекирең, түлкү машак (жалпылаганда)

0,02

Түктүү мөмөлүү гелиотроп жана бозомук триходесма

Жол берилбейт

6

Гречиха

Бузулган дандар

0,3

Кара көсөө

0,05

Сойломо кекирең, түлкү куйруктуу боз кемпир, ланцет сыяктуу сары мыя, түлкү машак (жалпылаганда)

0,1

Түктүү мөмөлүү гелиотроп жана бозомук триходесма

Жол берилбейт

7

Күрүч

Бузулган дандар

0,5

Саргайган дандар

4,0

8

Жүгөрү

Кара көсөө жана чычала

0,15

Сойломо кекирең, түлкү куйруктуу боз кемпир, ланцет сыяктуу сары мыя (жалпылаганда)

0,1

Түлкү куйрук

0,1

Түктүү мөмөлүү гелиотроп

Жол берилбейт

Бозомук триходесма, кене күнжүт уругу

Жол берилбейт

Ачык сары-жашыл түстөгү нурланган дандын болушу

0,1

9

Сорго, чумиза

Кара көсөө жана чычала

0,1

Сойломо кекирең, түлкү куйруктуу боз кемпир, ланцет сыяктуу сары мыя (жалпылаганда)

0,1

Түлкү машак

0,1

Түктүү мөмөлүү гелиотроп жана бозомук триходесма

Жол берилбейт